Miluji vodu

🇺🇸

Miluji vodu. Baví mě posadit si jen tak na břeh a sledovat šumící oceán, divoký potůček v horách nebo Curyšské jezero, které mám právě před sebou jako na dlani. Líbí se mi, jak je voda na povrchu klidná a nedává na sobě znát emoce, ale uvnitř je neuvěřitelná síla. Na první pohled může vypadat stále stejná, ale když se chvíli soustředíte a podíváte se na hladinu, poznáte, jak se každý zlomek sekundy mění.

Voda má zvláštní schopnost oddělit vás od okolního světa. I když máte za zády rušnou ulici, stačí se zadívat tím správným směrem a všechny hluky se upozadí.

Posaďte se a oddělte od fyzického světa. Soustřeďte se jenom na vodu. A na sebe. Chvíli se jen tak dívejte a pak klidně zavřete oči a zaposlouchejte se. Vnímáte to? Nechte se unést tím koncertem. Ponořte se pod hladinu. Do svého nitra. Klidně dýchejte. Buďte právě tady. Právě teď. Neexistuje čas chronos, který nemilosrdně popohání vteřinovou ručičku. Je tu jenom čas kairos. Ten, co nechává vše dozrát.

Otevřete oči. Svět kolem vás vypadá stále stejný. Auta za vámi pospíchají kdovíkam. Pár lidí si fotí loďku na mole. Ale ve vás se něco se něco změnilo. 

Na povrchu jste klidní a nedáváte na sobě znát emoce, ale uvnitř je neuvěřitelná síla.

Petr Fuksa
Mezinárodní trenér a propagátor pétanque
Autor Online školy pétanque
E-mail: fuksa@petanque-pro-vas.com


Praktické odkazy:

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů